kieswijzer als marketinginstrument

Help uw doelgroep betere keuzes te maken

 • Help! Keuzestress.

  Heeft uw doelgroep iets te kiezen en vinden ze dat lastig? Voorkom keuzestress en ondersteun uw doelgroep met een kieswijzer. Of het nu gaat om een carrièrestap, de keuze voor een politieke partij of educatie omtrent een specifiek onderwerp, Slik maakt een kieswijzer die uw doelgroep helpt en ondersteunt in het maken van een goed onderbouwde keuze.

 • pijl in de roos

  Kieswijzer als marketinginstrument

  Heeft u al eens nagedacht over een kieswijzer als marketinginstrument? De perfecte tool om uw doelgroep te bereiken, gegevens te verzamelen of een bijdrage te leveren aan de uitstraling en identiteit van uw organisatie. Als onderdeel van een marketingcampagne biedt u met een kieswijzer échte meerwaarde met voor iedere gebruiker een op maat gemaakt resultaat of advies.

Onze ervaring

In opdracht van ProDemos, Ministerie van Justitie en Veiligheid en Stichting Matchis hebben we vele miljoenen Nederlanders geholpen met het maken van hun stemkeuze tijdens verkiezingen, het onderzoeken van kansen op de arbeidsmarkt en het maken van een keuze over stamceldonorschap. Bekijk hieronder de projecten.

remote workshop bij internetbureau

Gratis remote workshop met onze experts

Loop je rond met een idee voor een project? Of weet je precies wat je wilt, maar niet wat het kost om het te ontwikkelen? Ook in deze tijd denken we graag mee. Meld je daarom aan voor een remote workshop met onze ontwerpers, developers en/of consultants. Gratis, vrijblijvend - en veilig.

Uw doelgroep ondersteunen bij het maken van een juiste carrièrekeuze of stemkeuze tijdens verkiezingen of wilt u juist uw doelgroep meer bewust maken van een specifiek onderwerp? Een kieswijzer kan voor meerdere doeleinden worden ingezet:

 • werving van nieuwe leden of donoren
 • verbinding met uw doelgroep
 • bijdrage aan identiteit van uw organisatie

Wie heeft toch die StemWijzer gemaakt?

Wie zijn toch die gasten die de StemWijzer hebben gemaakt? Wij! Wij hebben de StemWijzer in opdracht van ProDemos in 2012 gebouwd en in 2017 een grote upgrade gegeven ter verbetering van de usability. Met behulp van regelmatig gebruikersonderzoek blijven we de StemWijzer in iteraties beter maken, zodat iedere Nederlander op ieder apparaat de StemWijzer als hulpmiddel kan gebruiken om zijn of haar politieke voorkeur te testen. We zijn als partner betrokken bij talloze projecten van ProDemos, zoals de StemmenTracker, KandidatenWijzer en de PartijenWijzer.

De StemWijzer helpt bij het maken van een keuze en is een mooi voorbeeld van een tool die bijdraagt aan de identiteit van ProDemos. In dit geval gaat het om politieke partijen, maar het kan net zo goed gaan over een volgende stap in iemands carrière of bij het maken van de keuze of u wel of geen donor wil worden.

Kieshulp als wervingstool

Kieshulps hebben vaak meerdere doeleinden. Bijvoorbeeld bij de StamcelWijzer: deze tool wordt ingezet als wervingstool voor nieuwe stamceldonoren én - om de drempel te verlagen voor donatie - kennis van de bezoeker bij te spijkeren. Deze doelen versterken elkaar. In dit geval gaat het om het werven van stamceldonoren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een kieshulp in te zetten als wervingstool voor nieuwe leden of donateurs. Denk aan het verzamelen van contactgegevens, waarop u gericht marketingcampagnes kunt uitvoeren en uw klanten- of ledenbestand mee kunt laten groeien.

Dit project gaat specifiek over stamceldonatie, maar het kan net zo goed gaan over onderwerpen zoals de bewustwording van suiker in onze voeding of educatie als het gaat om afvalscheiding.

Spijker de kennis van uw doelgroep bij

Als we puur kijken naar een kieshulp die de doelgroep uitleg geeft over een specifiek onderwerp, dan is VOG-check een mooi voorbeeld. Met de VOG-check wil Justis - de screeningsautoriteit van het Ministerie van Justitie en Veiligheid - eventuele misverstanden over de werking van de VOG-screening voorkomen en het begrip Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verhogen. Deze tool wordt nadrukkelijk niet ingezet als wervingstool - er worden immers geen gegevens opgeslagen - maar geeft gebruikers wel een waardevol, betrouwbaar en eerlijk advies. Justis heeft daarbij echt de intentie om Nederlanders met de VOG-check te helpen.

Hoe sympathiek is uw organisatie?

Het feit dat u als organisatie een tool biedt die uw doelgroep écht verder helpt is goud waard en draagt daarmee bij aan een positieve uitstraling van uw organisatie. Het is de kracht van ons team om daarin mee te denken. We helpen met het uitdenken van de vragen, het ontwerpen, bouwen en het uitdenken van de onderliggende berekeningen.

 • Supersnel dankzij Vue.js

  De frontends bouwen wij - mede dankzij het dynamische en interactieve karakter - met vue.js. Een open-source JavaScript-framework voor het bouwen van supersnel ladende pagina’s.

 • Extreem snelle applicatie met Node.js

  Wij kunnen uw kieswijzer voorzien van een backend en beheeromgeving. Wij gebruiken hiervoor bij voorkeur node.js, waarmee we snel kunnen ontwikkelen en een flexibel resultaat kunnen neerzetten.

thijs-avatar

Heeft u een idee voor een kieswijzer?

Benieuwd of wij van uw idee een mooie kieswijzer kunnen maken? Neem contact op met Thijs.