IFFR Unleashed

Netflix, maar dan met films van het Internationaal Film Festival

Resultaat

Met IFFR Unleashed beschikt u ieder moment van de dag over de beste films van het IFFR in uw eigen woonkamer. IFFR Unleashed geeft u toegang tot de beste werken en de beste filmmakers én biedt deze filmmakers een wereldwijd podium.

In samenwerking met Hoppinger - verantwoordelijk voor het webdesign en de frontend van het IFFR Unleashed - realiseerde Slik het video on demand platform. Slik realiseerde de webapplicatie en de daarbij benodigde koppelingen en customisaties om de applicatie met de frontend te laten communiceren.
Octopus illustratie met allerlei borden in z'n tentakels
Uitdaging

Wereldwijd podium voor IFFR-films

Het IFFR bemoedigt en stimuleert opkomende en gevestigde filmmakers in hun artistieke projecten. Dat doen ze onder andere door een podium te bieden tijdens het jaarlijkse Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR). Met ruim 300.000 bezoekers krijgen de makers - in een week per jaar - de kans om zich te presenteren aan een breed en gevarieerd publiek. Daarna komt 60 tot 70 procent van de films nooit in de bioscoop. Een gemiste kans.

IFFR Unleashed zorgt ervoor dat de IFFR-films en de makers ervan - naast de jaarlijkse 300.000 festivalbezoekers - een wereldwijd publiek krijgen via een online video on demand dienst. Het video on demand platform biedt een gemodereerd aanbod van films voor flimliefhebbers die verdieping zoeken buiten het commerciele aanbod van Netflix.

We zijn met Slik de uitdaging aangegaan om de back-end van een wereldwijd Video platform te bouwen. Gezien het een wereldwijd platform is, is de complexiteit vrij hoog. Verschillende filmlicenties per land, verschillende belastingen per land etc. Dankzij de flexibele houding en het creatieve meedenken in de oplossingsrichtingen hebben we een mooi platform in een korte tijd kunnen realiseren!
Ivo Bakhuys - Projectleider IFFR Unleashed
IFFR unleashed website op ipad
Aanpak

Gebruiksvriendelijke UI

Als technische partner van IFFR Unleashed hebben wij onze tanden gezet in het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke UI voor de webapplicatie op desktop en mobiel. Een user interface waarmee de organisatie fluitend nieuwe producties, makers en collecties kunnen doorplaatsen naar de website. Inzicht krijgen in de verschillende use cases was daarbij de eerste stap. Deze use cases zijn voor onze designers leading tijdens de designfase.

We realiseerden een schaalbare interface van de webapplicatie waarbij gebruikers binnen IFFR content van films, collecties en makers kunnen beheren. Daarnaast beheren ze via de webapplicatie gebruikers, profielen, betalingen en metadata omtrent content. Te denken aan licenties, planning en geofencing. Om de frontend van het platform naadloos op de applicatie te laten aansluiten realiseerden we de benodigde koppelingen met onder andere:

  • Content Management (API): alle dynamische data die via de webapplicatie wordt ingegeven, wordt met behulp van de door Slik ontwikkelde API doorgezet naar de website. Dankzij de API krijgen websitebezoekers daadwerkelijk toegang tot de films, trailers en de informatie met betrekking tot collecties en makers.
  • JW Player: alle films worden in hoge kwaliteit met behulp van deze snelle html5 player op de website getoond. JW Player zorgt ervoor dat de films in de beste kwaliteit op ieder scherm te zien zijn..
  • Buckaroo: voor het volbrengen van een veilig betaalproces.
  • ECB import: omdat we te maken hebben met een internationaal platform zorgen we ervoor dat we de wisselkoersen USD/EUR volgeautomatiseerd binnenhalen vanuit de ECB.
  • Mandrill: voor het realiseren van geautomatiseerde e-mails die benodigd zijn in het bestelproces.
  • Docker: deze techniek werd gebruikt voor het leveren van de applicatie op het hostingplatform.

Dit platform werd tijdens het filmfestival 2018 gelanceerd.

Wij werken met gelijkgestemden in alle soorten organisaties.

Heeft u interesse om met ons te werken aan een website of webapplicatie? Leg uw plan aan ons voor, en we denken graag met u mee.