Fletcher Events

Compleet overzicht van concerten en arrangementen met diner en hotelovernachting

Opdrachtgever

Fletcher Events - onderdeel van Fletcher Hotels met zijn authentieke Hotel-Restaurants in veelal historierijke panden - organiseert in 35 van hun locaties talloze events. Het aanbod varieert van optredens van bekende artiesten als André Hazes en The Kik tot aan tributes en party’s zoals Qmusic the party en 40UP.

fletcher-mockup-1
Uitdaging

Ontwikkel een website die liefhebbers van Wibi Soerjadi tot Johan Derksen aanspreekt

Fletcher Events organiseert een groot aantal evenementen - variërend van Wibi Soerjadi en Laura Fygi tot Qmusic The Party en Boogie Nights - in ruim 35 verschillende Fletcher Hotels. Deze variatie in events zorgt voor een diversiteit aan doelgroepen.

De uitdaging: maak een website met een optimale user experience die iedere doelgroep aanspreekt en makkelijk is in gebruik. NB: het behalen van een hogere conversie dan de huidige site en het minimaliseren van het aantal kliks voor het aankopen van tickets is een pré. Leuke klus!

Direct na oplevering zagen we direct meer resultaat! Vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering kunnen we niet anders zeggen dat de samenwerking écht goed is bevallen. Het meedenken van Slik heeft geresulteerd in een prachtige website. Ook het snelle schakelen en communicatie werd als zeer fijn ervaren!
Hugo Kraakman - Event Manager Fletcher Hotels
Fletcher website op laptop
Aanpak

Bezint eer ge begint

We hebben evenementen en verzamelingen van evenementen die plaatsvinden op meerdere data (soms meer dan 30 verschillende data) per jaar. Dit alles verdeelt over 35 locaties door heel Nederland. En oh ja.. ieder evenement dient evenredig tot zijn recht te komen.

Hoe verwerk je dat in een webdesign, zodat het voor bezoekers begrijpelijk is? Hoe zorgen we ervoor dat bezoekers niet geconfronteerd worden met ruim 30 blokken met dezelfde afbeelding voor bijvoorbeeld Qmusic The Party? En hoe zorgen we er vervolgens voor dat Fletcher Events niet 30 keer nieuwe content - wat weer leidt tot duplicate content - moet schrijven voor eenzelfde event dat op meerdere locaties en data terugkeert? Hoe gaan we vervolgens om met evenementen die geweest zijn? And so on, and so on..

Met behulp van een inhoudelijke kick-off met alle betrokkenen van Fletcher Events en Slik hebben we de antwoorden op onder andere bovenstaande vragen vastgelegd. We hebben alle uses cases met elkaar doorgenomen. Uses cases van bezoekers, maar ook de use cases omtrent het onderhouden van de website. Doel is natuurlijk ook om Fletcher een ‘time saving’ website op te leveren.

Fletcher website op ipad en iphone
Resultaat

Een prachtig overzicht (mede dankzij CSS Grid)

Alles komt samen in de website die we voor Fletcher Events hebben ontwikkkeld. Een nieuwe website met een eigen identiteit die, mede dankzij de main navigatie, aansluit bij de huisstijl van Fletcher Hotels. Dankzij het prachtige grid - gerealiseerd met CSS grid - komt ieder evenement evenredig tot zijn recht. Om events meer onder de aandacht te brengen is het mogelijk om events uit te lichten in de header of in een horizontaal blok. De nieuwe website biedt ruimte voor alle evenementen en zorgt voor een duidelijke route met zo min mogelijk kliks tot het reserveren van kaarten en/of arrangementen via Eventbrite.

Dankzij de flexible blocks - de wijze waarop wij met behulp van ACF (Advanced Custom Fields) onze WordPress-websites volledig custom opbouwen - heeft Fletcher de mogelijkheid om iedere pagina vrij in te vullen met de beschikbare blocks. Daarbij realiseerden we onder andere de volgende functionaliteiten:

  • Met behulp van Vue.js hebben we ervoor gezorgd dat evenementen met meerdere data en locaties, zoals bijvoorbeeld bij Qmusic The Party het geval is, op home in éen blok worden verzameld. Deze evenementen krijgen een aparte pagina waarop een overzicht van alle data en locaties is te raadplegen. Tevens is deze techniek ingezet om het eventfilter te realiseren. Een filter waarmee bezoekers evenementen kunnen filteren op plaats en maand.
  • Eventbrite is ingezet om het bestelproces van de tickets en arrangementen organiseren en af te handelen. Eventbrite wordt met behulp van een iframe ingeladen.
  • Binnen de WordPress-omgeving kan Fletcher Events vanzelfsprekend zelf content wijzigen en events aanmaken. Daarbij kunnen ze nu zelf de volgorde bepalen, events uitlichten, labels meegeven en iframes, video’s en Spotify-lists plaatsen.

Wij werken met gelijkgestemden in alle soorten organisaties.

Heb je interesse om met ons te werken aan een website, webapplicatie? Leg jouw plan aan ons voor, en we denken graag met je mee.