Bike & Bite

Dé foodtour van Rotterdam en Delft

Samenwerking

Een Rotterdams internetbureau met Delftse roots werkt samen met Bike & Bite die foodtours in Delft en Rotterdam organiseert. Dat kan niet anders dan een perfecte match zijn. En dat blijkt. Bikeandbite.nl is een smakelijke website waarbij u de tours bijna kunt proeven!

Bikeandbite website pagina op laptop
Het verloop van een samenwerking en de betrokkenheid van de opdrachtgever is bepalend voor het succes van een project. De samenwerking met Bike & Bite is er eentje volgens het boekje. Met behulp van onze projectmanagementtool Trello verliep en verloopt de communicatie soepel en constructief. Dat heeft geresulteerd in een custom website die volledig aansluit bij wie Bike & Bite is en wat u kunt verwachten tijdens de verschillende tours. Laat de boekingen maar komen!
Resultaat

Verborgen pareltjes en culinaire hoogtepunten in Rotterdam en Delft

Bike & Bite zorgt met haar foodtours voor bijzondere experiences in Rotterdam en Delft. Toeristen, dagjesmensen en bedrijven leren Rotterdam per fiets en Delft te voet kennen. Naast highlights ligt de nadruk vooral op verborgen pareltjes en culinaire hoogtepunten.

Lekker eten staat centraal! Een beleving, een smaaksensatie. Die beleving begint al bij de boeking via de website. En dat is te zien. Met behulp van de video in de background header en de fotografie loopt het water al in de mond. En dan bent u nog niet eens met de tour begonnen!

Het resultaat: een webdesign met veel ruimte voor video en images om zoveel mogelijk de beleving van de tour over te brengen tijdens het boekingsproces. Via de custom WordPress-omgeving kan Bike & Bite zelf de website bijwerken en nieuwe pagina’s, zoals landingspagina’s voor SEO campagnes en boekingspagina’s voor nieuwe tours aanmaken. Nieuwe tour? Fluitje van een cent. Nieuwe stad? Easy Peasy.
Bikeandbite website pagina op iPad
Een nieuwe website maken met Slik was een verademing na jarenlang alles zelf gedaan te hebben. De meetings bruisten van ideeën, die vervolgens vakkundig en met oog voor detail gerealiseerd werden. Ook bij de hindernissen werd er oplossingsgericht gedacht en al onze wensen werden in acht genomen. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn, chapeau!
Paul Fitzpatrick - Cofounder and owner Bike & Bite
Aanpak

Vragen, vragen en nog eens vragen

Zoals ieder project bij Slik start, zijn we ook dit project gestart met een kick-off. Wat doen we tijdens zo’n kick-off? Brainstormen over de doelgroepen bijvoorbeeld en het uitdenken van functionaliteiten en indeling van de website. Hoe gaan we om met landingspagina’s? Hoe zorgen we voor een hogere conversie en hoe onderscheiden we Bike & Bite ten opzichte van andere touroperaters binnen Rotterdam, Delft en toekomstige steden? Hoe gaan we om met het boekingsproces?

Na het in kaart brengen van deze informatie volgt het ontwerpproces. Met als resultaat een klikbaar prototype van de benodigde schermen in Figma - onze interface design tool. Via Figma kan Bike & Bite het prototype op verschillende schermen beoordelen en feedback geven via comments ín het ontwerp. Weg met de bulletlist e-mails!

Illustratie van poppetjes op fietsen

Extreem lekker werken dankzij flexible blocks

Na afronding van dit proces is de website volledig custom gerealiseerd met WordPress. Met ACF (Advanced Custom Fields) veranderen we de editor van WordPress van één eenvoudig tekstveld tot een flexibel indeelbaar grid van flexible blocks, waarmee pagina’s vrij invulbaar worden en websites in de toekomst makkelijker zijn uit te breiden. Deze aanpak resulteert in een beheeromgeving die voor de opdrachtgever extreem prettig werkt. Geen overbodige functies, what you see is what you get.

Het boekingsproces vindt volledig plaats middels een iframe vanuit Bookeo. Dankzij Bookeo is het mogelijk om boekingen te doen die direct in de planning van Bike & Bite terecht komen en geeft deelnemers de mogelijkheid om o.a.met iDeal te betalen: dé reden om voor deze tool te kiezen. Het grote nadeel van Bookeo is dat de styling erg beperkt is en nauwelijks te customizen. Dat zorgt voor een totaal andere look en feel, wat niet gewenst is wanneer een bezoeker op het punt staat over te gaan tot aankoop. Voor desktop zijn daarom speciale boekingspagina’s ingericht, zodat bezoekers binnen de vertrouwde lay-out van de website de boeking voldoen.

Bikeandbite website pagina op computer

Wij werken met gelijkgestemden in alle soorten organisaties.

Heeft u interesse om met ons te werken aan een website, webapplicatie? Leg uw plan aan ons voor, en we denk graag met u mee.