Stadstheater Zoetermeer

Huis voor creatie, ontmoeting en beleving

Resultaat

Stadstheater Zoetermeer is een huis voor creatie, ontmoeting en beleving. Een plek waar cultuurliefhebbers- en organisaties samenkomen met podiumkunstenaars waar alles draait om beleving, sprankeling en verwondering. Precies dát moest ook de nieuwe website met Tixly integratie uitstralen. Een plek met ruimte om cultuurliefhebbers te prikkelen met beeld en video.

Stadstheater Zoetermeer

Nieuwe website met integratie ticketsysteem Tixly

Vanaf 1992 genieten de inwoners van Zoetermeer en omstreken van het Stadstheater. In 2017 vond er een grote verbouwing plaats en opende ook STAGE kitchen & café haar deuren. Deze combinatie zorgt voor een breder aanbod voor een volledige avond uit. In 2023 kreeg het theater een nieuwe website met een nieuw ticketsysteem.

Het theater is daarmee helemaal klaar voor de toekomst! Slik maakte de nieuwe website met Tixly integratie. We maakten een nieuw webdesign, voerden gebruikersonderzoek uit, bouwden de website, maakten de Tixly integratie en integratie met MailingLijst. Met als resultaat: een optimale klantervaring van online bezoek tot aan het theaterbezoek.

Stadstheater Zoetermeer mockup
Webdesign

Mooi paars is niet lelijk

Een gewaagde keuze: paars de boventoon van het ontwerp laten voeren. Een prachtige basis, al zeggen we het zelf, waarin beelden tot hun recht komen en theaterliefhebbers alvast de sfeer proeven van het aanbod. Stadstheater Zoetermeer zet hiermee echt hun eigen stempel op de website. Het is daarmee het verlengstuk van de overige communicatiemiddelen.

De keuze van kleur, lettertypen en de verhouding van beeld ten opzichte van tekst zijn de bepalende factor voor het succes van de website. De sliders zijn geïnspireerd op de bekende streamingsplatforms Netflix en Videoland. Met video- en afbeeldingen in het middelpunt inspireren we bezoekers op een meer visuele manier.

Om de ervaring compleet te maken, maakten we de ‘favorites feature’. Dé vervanger van de bekende ezelsoortjes in de brochures. Nu maak je gewoon online een lijstje met favoriete voorstellingen door ze te ‘liken’ en bestelt ze direct vanuit dit overzicht.

Stadstheater Zoetermeer mockup
Integratie Tixly en WordPress

Snelle workflow voor webredacteuren

Naast het overbrengen van beleving is het net zo belangrijk een omgeving en workflow neer te zetten waar de webredacteuren van Stadstheater Zoetermeer lekker mee kunnen werken. Een integratie met een ticketsysteem is daarvoor onmisbaar.

De integratie met het ticketsysteem zorgt er namelijk voor dat nieuwe voorstellingen - met bijbehorende informatie, zoals genre, datum, tijd, locatie, prijs, wel of geen pauze en/of drankje - vanuit het ticketsysteem automatisch worden doorgezet naar het content management systeem van de website (WordPress). Vervolgens verrijken de webredacteuren de pagina’s met een omschrijving, video’s, afbeeldingen, Spotify playlists, recencies om bezoekers ervan te overtuigen naar de voorstelling te komen.

We maakten in eerste instantie een integratie met Get a Ticket: het ticketsysteem waar het Stadstheater op het moment van livegang mee werkte. Inmiddels is het theater overgestapt naar Tixly, waarvoor wij de integratie en de overgang verzorgen. Een naadloze overgang zonder enige downtime.

Stadstheater Zoetermeer mockup
Gebruikersonderzoek

Grid VS list. Of allebei

Het oorspronkelijke ontwerp van de programma pagina bevatte een gridview met afbeeldingen van alle voorstellingen. We gingen er namelijk vanuit dat bezoekers vooral visueel oriënteren op voorstellingen, zoals we dat ook bij de bekende streamingsdiensten doen. Die behoefte bleek bij de vaste theatergangers nét wat anders te liggen.

Dat hebben we tijdens de designfase getest met behulp van gebruikersonderzoek. Met het prototype van het ontwerp op zak hebben we interviews gehouden met representatieve respondenten.

Op basis van hun input ontwikkelden we een tweede manier om voorstellingen te bekijken: de listview. Een overzicht van theatervoorstellingen met nét wat meer inhoudelijke informatie. Een perfect voorbeeld om aan te tonen dat gebruikersonderzoek onmisbaar is binnen dit soort projecten. Daarnaast hebben we allerlei subtiele aanpassingen gedaan, waarmee we de puntjes op het design zetten.

Ben je benieuwd naar de website van het Stadstheater? Klik hier om je beleving te starten.

Wij werken met gelijkgestemden in alle soorten organisaties.

Heb je interesse om met ons te werken aan een website, webapplicatie? Leg jouw plan aan ons voor, en we denken graag met je mee.