Webflow VS WordPress
We experimenteren graag met nieuwe tools voor het maken van websites. Soms zijn we enthousiast, vaak keuren we ze af en passeren de tools stilletjes de revu. Met Webflow was het anders. Liefde op het eerste gezicht en dat willen we van de daken schreeuwen. Onze designers kunnen namelijk helemaal los met een maatwerk webdesign in Webflow zónder developer. En de code? Die ziet er ook nog eens goed uit.
Webflow is - net als WordPress - een Content Management System (CMS) waarmee je je website beheert. Het grote verschil zit hem in dat je voor Webflow geen developer nodig hebt en je dus tegen een lager budget een website kunt laten maken.
WordPress VS Webflow
WordPress is momenteel het meest populaire CMS wereldwijd. Het is niet voor niets dat wij onze maatwerk websites met WordPress maken. Maatwerk, omdat we ervan overtuigd zijn dat elke website een design verdient dat aansluit bij de strategie en de identiteit van een organisatie.
Vervolgens maken we een lekker gebruiksvriendelijke WordPress-omgeving. Met behulp van de plugin ACF (Advanced Custom Fields) veranderen wij de editor van Wordpress van één tekstveld tot een flexibel indeelbaar grid van flexible blocks. Dit maakt een custom-thema breed inzetbaar en de site in z’n geheel makkelijk uitbreidbaar. Bij deze aanpak kunnen we absoluut niet zonder developer.
Met Webflow kunnen we wél zonder developer. Webflow biedt namelijk de mogelijkheid om een maatwerk webdesign te maken in Webflow zelf. Dat betekent dat je de beschikking krijgt over een unieke website die aansluit bij wat je als organisatie wil uitstralen. Dat sluit mooi aan bij de visie van Slik. En omdat de code die gegenereerd wordt zo goed is, hebben wij geen developer meer nodig tijdens het project. En dat zorgt voor een aanzienlijk lagere investering.
Waar concurrenten van Webflow - zoals Squarespace, Shopify en de standaard templates van WordPress - falen op robuuste code, komt Webflow met code, zoals we dat zelf ook zouden schrijven. De code (HTML/CSS) die gegenereerd wordt in Webflow voldoet namelijk ook aan de W3C-standaarden. De kwaliteit van code is super belangrijk voor de vindbaarheid, veiligheid en snelheid (performance) van je website. Dit is voor ons dan ook de doorslaggevende factor om groot fan te worden en zijn ervan overtuigd dat Webflow het beste alternatief is voor WordPress.
Keuzestress
Ben jij je momenteel aan het oriënteren en heb je keuzestress? Hieronder hebben we onze afwegingen voor je op een rijtje gezet. Een concrete checklist voor het maken van een goed onderbouwde keuze:
De keuze voor het maken van je website met WordPress of Webflow hangt vooral af van de hoeveelheid maatwerk het project verlangt. WordPress kan daarmee complexere vraagstukken aan, zoals bijvoorbeeld de wens voor grote databases, een redactionele workflow, complex mediabeheer of Multisite - waarbij meerdere sites binnen 1 WordPress-omgeving beheersbaar zijn. Je mag ons altijd bellen om samen te kijken wat het beste past bij jouw plannen.
Gratis remote workshop
Loop je rond met een idee voor een project? Of weet je precies wat je wilt, maar niet wat het kost om het te ontwikkelen? Wij denken met je mee. Meld je aan voor een gratis remote workshop met onze senior ontwerpers en developers. Gratis, vrijblijvend én veilig.